Cantate locaties

Oude kerk in Delft

Heilige Geestkerkhof 25, 2611 HP Delft

De Oude Kerk in Delft is een prachtige 13e-eeuwse kerk bekend om haar scheve toren en begraafplaats van beroemdheden zoals Johannes Vermeer en Piet Hein. Het ligt in het historische centrum van Delft. De geschiedenis van muziek in de Oude Kerk van Delft gaat terug tot de middeleeuwen, toen de kerk een belangrijke rol speelde in het katholicisme. Na de Reformatie in de 16e eeuw werd de kerk protestants en veranderde de stijl van de muziek. Het orgel werd een prominent instrument en er werden nieuwe liederen gecomponeerd in het Nederlands. In de 18e eeuw breidde de beroemde orgelbouwer Johannes Duyschot het orgel van de oude kerk uit. In de 19e en 20e eeuw was muziek in de kerk geen prioriteit, maar in de jaren ’80 begonnen er weer concerten en optredens plaats te vinden. Vandaag de dag blijft de Oude Kerk in Delft een belangrijk cultureel en historisch monument waar regelmatig muzikale evenementen plaatsvinden. 

Lutherse Kerk in Delft

Noordeinde 4, 2611 KH Delft

De Lutherse kerk in Delft heeft een rijke geschiedenis op het gebied van muziek. De kerk beschikt over een prachtig orgel uit de 18e eeuw, dat regelmatig wordt bespeeld tijdens diensten en concerten. Ook het koor van de kerk heeft een lange traditie en heeft door de jaren heen vele klassieke stukken uitgevoerd, waaronder werken van Bach en Handel. Naast het klassieke repertoire is er ook ruimte voor moderne muziek, zoals gospel en jazz, tijdens speciale evenementen. Door de combinatie van historische architectuur en hoogstaande muziek is een dienst bijwonen in de Lutherse kerk in Delft een unieke en indrukwekkende ervaring.

Nieuwe kerk in Delft

Markt 80, 2611 GW Delft

De Nieuwe Kerk in Delft is een historisch gebouw vol prachtige muziek. De kerk wordt al sinds de 16e eeuw gebruikt voor zowel religieuze als seculiere evenementen en heeft daardoor een rijke geschiedenis. Zo werden hier de Oranjes begraven en werd in de kerk de eerste Statenbijbel gepresenteerd. Ook vonden er diverse muzikale evenementen plaats, van orgelconcerten tot koren en ensembles die hier optraden.
Tegenwoordig is de Nieuwe Kerk vooral bekend vanwege de jaarlijkse uitreiking van de Prinsjesdagprijzen en het Hemony carillon, dat bestaat uit 51 klokken en jaarlijks bespeeld wordt tijdens de zomerconcerten.